1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MASTERMIND GT FIRMWARE 4.2.3 / EDITOR 4.2.0

Discussion in 'GT General Discussion' started by rjmmusic, Oct 10, 2018.

  1. Rick

    Rick
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    Apr 7, 2018
    Messages:
    44
    Likes Received:
    26
    Thanks Rain, I will give that a shot!

    UPDATE: Tried with a different drive, again it updates fine, but that one screen/button is still stuck waiting for an update.
     

    Attached Files:

  2. Rick

    Rick
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    Apr 7, 2018
    Messages:
    44
    Likes Received:
    26
    Ok, Ron got in touch. Looks like this is going the need some parts swapped. He's got them coming, so I'll report back when it's back up and running.
     
    Rain likes this.
  3. Rick

    Rick
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    Apr 7, 2018
    Messages:
    44
    Likes Received:
    26
    Once again, hats off to Ron and RJM for their excellent customer service. Part arrived on time, was a quick install, and I am back in the land of the living. Thank you Ron!

    And now, back to our regularly scheduled programming (of the MMGT)...
     
  4. Rick

    Rick
    Expand Collapse
    Active Member

    Joined:
    Apr 7, 2018
    Messages:
    44
    Likes Received:
    26
    As noted in another thread, everything is up and running just in time for tonights rehearsals. New combiner box installed, so just one 7 pin cable coming from my rack. The new functions are really nice, especially seeing the tempo and tuner on the MMGT itself. Still a ways to go, but I do have one functional page going with all my "have to have" functions working.
     
  5. rjmmusic

    rjmmusic
    Expand Collapse
    Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    4,984
    Likes Received:
    815
    Glad to hear it's coming together!
     
  6. CheapEdge

    CheapEdge
    Expand Collapse
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Hi all. Question.
    I use the GT22 in the mode "Get presets and scene names".
    Now, within one preset, e.g. switching from scene 1 to scene 2, I'd like the Axe3 looper to start recording. And switching from scene 2 to scene 3 I'd like to stop the recording of the looper and start it playing. Now, I got that working by creating two non-global IA looper buttons in that certain preset, which send both scene change and looper start/stop commands. With POLL STATE ON, the scene change is nicely reflected on the bottom row of the GT22.

    Howeve, I think a more elegant solution would be to keep using the scene change knobs and have them send (only in that particular preset) some extra CC's. But I could not find a way to do that. As I understand it, that's currently not possible, because the scene change buttons are global. I studied IA linking and CC linking (even in combination with the MIDI Grid block in the Axe) in the 4.2 version of the manual but couldn't figure out a way to get this going yet. So, I need some inspiration! Anybody any ideas? Seems like an evident need to me, so I would expect that others have run into this challenge as well ... any ideas? Thanks!!!
     
  7. Lp59

    Lp59
    Expand Collapse
    Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2015
    Messages:
    105
    Likes Received:
    8
    Create a local page for the presets you want to use with looper together with scene control. Avoiding the global scene problem.
     
  8. David Coyle

    David Coyle
    Expand Collapse
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Now after 2.03 firmware my GT and AFX3 aren't in sync if I change presets via front panel or Axe Edit. It was working before. Help?
     
  9. David Coyle

    David Coyle
    Expand Collapse
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    OK I had to turn off poll state and then back on and resend to GT now it is working again. Weird.
     

Share This Page