1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Odd Axe FX3 behavior

Discussion in 'LT General Discussion' started by ICO, Dec 3, 2018.

  1. ICO

    ICO
    Expand Collapse
    Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    How are things working for everyone else since updating the LT to firmware 4.1.1, I have some odd behavior.

    One consistent thing for example i have buttons (1-4) assigned to different scenes. If i press button 3 the scene will immediately change to the correctly assigned one. If i they press button 4 once again the scene will properly change to the one assigned to that button. If i next press any buttons (1-3) nothing happens the first time I press the button, the second time it will work.

    Essentially no matter what I assign to the buttons as long as I am pressing a higher button number than the currently active one it will work on first click, if I select lower it requires 2 clicks.

    I did not have this behavior with my 2XL and this is my first time setting up and using with the 3.

    For clarification I am on latest firmware and using 7 pin midi cable with the rjm power adapter.
     
  2. rjmmusic

    rjmmusic
    Expand Collapse
    Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    4,984
    Likes Received:
    815
    If your buttons are grouped, make sure "Send Off Messages" is turned off for the group.
     
  3. ICO

    ICO
    Expand Collapse
    Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    No, buttons are not grouped, when I change scenes on the axe fx itself the LT always updated to correct selection (highlighted button). At this point just trying random things to attempt to get it to work.
     
  4. rjmmusic

    rjmmusic
    Expand Collapse
    Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    4,984
    Likes Received:
    815
    Please send me your settings file and I can investigate.
     
  5. ICO

    ICO
    Expand Collapse
    Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Here is the latest config i have been testing stuff with, the "Scene Selection" page is where I see the issue.
     

    Attached Files:

  6. rjmmusic

    rjmmusic
    Expand Collapse
    Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    4,984
    Likes Received:
    815
    Disable the Axe-Fx II device in the Devices tab - setting Manufacturer to None and MIDI Channel to None should do it. Also, the scene buttons are grouped, set the group number to None on all of them.
     
  7. ICO

    ICO
    Expand Collapse
    Member

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Thank, appears to be working perfectly now.
     

Share This Page