1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED - Tempo woes

Discussion in 'GT General Discussion' started by Mr.E, Jun 14, 2019.

  1. Mr.E

    Mr.E
    Expand Collapse
    Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    146
    Likes Received:
    15
    I've tried just about every combination but I can't seem to send song tempo's.
    Then there's the tap setting.
    The tap tempo button (with tuner as a hold function) only flashes when Midi Clock is set to Off.
    In all other settings it doesn't flash.
     
  2. rjmmusic

    rjmmusic
    Expand Collapse
    Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    5,461
    Likes Received:
    961
    Song tempos are only sent when the current preset's tempo is set to "Song", or if the global setting "Ignore Preset Tempos" is turned on. Otherwise, the preset tempo will override the song tempo.

    The tap button should still flash when MIDI Clock is set to Master. Make sure the button has "Update on Preset Change" turned on - it unfortunately has a different meaning on tempo buttons.
     
  3. Mr.E

    Mr.E
    Expand Collapse
    Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    146
    Likes Received:
    15
    Thanks Ron.
    That did the trick.
    BTW, After changing the settings for the tap tempo button in a preset I transferred the settings before going to the next preset.
    After a couple of presets, I got the "Error 2" again a few times.
     

Share This Page